Спорт

Зміцнення організму оздоровчим бігом

Біг – найвигідніший вид сорту. Вам не треба витрачатися на абонемент у фітнес-зал, спеціальне обладнання. Все що потрібно: майка, спортивні штани та кросівки. Та й абсолютно неважливо коли займатися цим спортом – до роботи або після. Головне, ви не витрачаєте час на дорогу. Включили улюблену музику і вперед, назустріч красивій фігурі.

Втікати можна на біговій доріжці та у спортзалі. Останній варіант корисніший, тому що легені вдихають свіже повітря, особливо під час ранкового бігу. Біг позитивно впливає на роботу серця та позбавляє безсоння. Затятий бігун витриваліший і працездатний, у організму підвищується опірність до захворювань. Отже, є сенс годинка пробігтися.

Якщо бігати регулярно, то можна позбутися від зайвої ваги і підтягнути м’язи. Під час занять задіяні всі групи м’язів.

Починати оздоровчий біг краще на стадіоні. Там м’яке покриття, яке не нашкодить, і новачкам буде легше. Перед бігом розімніться як слід. Так ви нічого не звернете і не потягнете. Бігайте не швидко, чергуючи з ходьбою. Дихайте через ніс. Взуття має бути зручним, а підошва – пружинити. Спочатку бігайте по 15-20 хвилин, а потім тривалість тренувань можна і збільшити.

Після тренування не їжте 2 години. Наситившись киснем, організм активно спалює калорії. А зайве навантаження йому зараз ні до чого. Після повернення з тренування найкраще прийняти контрастний душ.

Слідкуйте за тим, щоб не перенапружуватися. Щоб визначити перенапругу, напийте якусь пісеньку. Якщо дихання плутане і важко вимовляти слова, значить, темп бігу варто трохи зменшити.

Бігуни розповідають, що відчувають ейфорію під час занять. При бігу у крові виробляються ендорфіни, які утримуються в організмі кілька годин. Внаслідок цього покращується настрій, з’являється безпричинна радість та приплив енергії. Саме це і тягне їх щодня вставати раніше, щоб пробігтися. А якщо включити свою улюблену музику, тренування стануть ще приємнішими. Наперед, назустріч олімпійським рекордам!