Спорт

Вправи для краси стегон

Кожна представниця прекрасної половини людства мріє бути стрункою та підтягнутою, мати шикарний бюст, струнку талію та бездоганні ніжки з повною відсутністю целюліту. Домогтися такої бездоганності, звичайно, дуже важко, проте все можливо, і все в наших руках.

Пам’ятайте, перш ніж виконати будь-яку з наведених нижче вправ, зробіть невелику розминку, яка допоможе розігріти м’язи і дозволить не розтягнути їх під час занять. Розминкою може бути проста ходьба на зовнішніх ребрах стоп протягом 5 хвилин, після чого рух можна замінити на ходьбу, високо піднімаючи коліна ніг (2-3 хвилини).

Тепер переходьте безпосередньо до самих вправ для надання стегнам краси. Майте на увазі, що в день слід виконувати не більше трьох різних типів вправ.

1. Помахи ногами. Ця вправа найбільш ефективна для внутрішньої поверхні стегон. Для виконання такої вправи ляжте на лівий бік, спершись на лікоть і зігнувши праву ногу в коліні, яка розташовується перед лівим стегном. Виконайте 15-20 помахів прямою ногою вгору-вниз. Перевернуться на інший бік і проробіть стільки ж рухів іншою ногою. Ікри ніг під час вправи мають бути напружені.

2. Витягайте шкарпетку. Для виконання вправи необхідно лягти на правий бік, поклавши відповідну руку при цьому під голову. Ліва рука має бути перед тулубом. Зігніть ногу і поставте її на стопу за праве коліно. Зробіть великий вдих і почніть піднімати праву ногу, витягнувши носок на себе. Затримайте ногу вгорі 2-3 секунди та поверніться у вихідне положення. Зробіть 10-12 підйомів на кожну з ніг.

3. Нога убік. Ця вправа передбачає положення тіла, лежачи на спині із прямими ногами. Кожна з ніг по черзі повинна підніматися, відводитись убік і приймати початкове положення. Слід виконувати по 15 таких рухів на кожну ногу.

4. Розтягування внутрішньої частини стегна. Присядьте на підлогу, спина при цьому повинна бути прямою, ноги зігнуті, ступні притиснуті один до одного. Розведіть коліна якнайширше, максимально наближаючи їх до підлоги, затримайте 25-30 секунд і зведіть у вихідне положення. Виконайте 5-7 таких вправ.

5. Розведення ніг убік. Необхідно для виконання вправи сісти на підлогу із прямими витягнутими ногами, спираючись на руки, що знаходяться ззаду. Підніміть обидві ноги від підлоги приблизно на 10 см і розведіть їх у сторони якомога ширше. Зведіть ноги назад у повітрі та опустіть на підлогу. Виконайте таку вправу не менше 10 разів.

6. Незвичайні присідання. Поставте ноги якнайширше, щоб ступні знаходилися паралельно один одному, зробіть зітхання, присядьте і почніть по черзі перекочуватися, спираючись то на одну, то на іншу ногу. Повторіть вправу 20 разів.