Спорт

Вправи для преса, які справді працюють

Слабкі м’язи преса роблять живіт обвислим і в’ялим. Фізичні вправи допоможуть зробити лінію талії чіткішою та прибрати жирові складки на животі. Комплекс силових вправ, наведений нижче, необхідно виконувати 4 рази на тиждень, тоді значний результат з’явиться через 1 – 2 місяці.

Встаньте прямо, руки складіть перед грудьми, ноги поставте на ширину плечей. Поверніть корпус вправо, скрутившись в талії, при цьому утримуйте на місці. Швидко поверніться у вихідне положення, зробіть скручування вліво. Вправу виконуйте швидко, але обережно, утримуйте спину прямо. Повторюйте скручування протягом 1 хвилини.

Руки підніміть над головою. З видихом нахиліться вперед, доторкніться долонями до правої гомілки або стопи. На вдиху встаньте прямо. З наступним видихом зробіть нахил до лівої ноги. Повторіть вправу по 10 разів на кожну сторону.

Ляжте на підлогу, руки покладіть уздовж тіла, ноги підніміть вгору. З видихом напружте м’язи нижнього преса і відірвіть сідниці від підлоги, намагаючись підняти їх якомога вище над поверхнею. Спробуйте утримати стегна на вазі хоча б 2 – 3 секунди. На вдиху опустіть сідниці на підлогу. Приблизно 5 секунд відпочиньте. Зробіть ще 5-6 підходів.

Ноги продовжуйте утримувати на вазі, можете їх для зручності зігнути в колінах. З невеликим видихом трохи відірвіть верхню частину тіла від підлоги, далі зробіть ще один незначний видих і більше відірвіть спину від поверхні. Тобто один видих у вас розділиться на дві сходинки підйому. На вдиху ляжте на підлогу. Зробіть ще 15-20 таких підйомів.

Руки покладіть під сідниці. З видихом відірвіть ноги від підлоги, підніміть під кутом 60 градусів. Робіть рухи ногами вгору – вниз 1 – 2 хвилини. На вдиху розслабтеся, поклавши ноги на підлогу.

Вихідне положення те саме, що й у попередній вправі. З видихом підніміть ноги точно нагору, не згинаючи коліна. Описуйте ногами кругові рухи. Введіть ноги максимально вгору, вправо, вниз, вліво. Виконуючи вправу, не торкайтеся ногами підлоги. Зробіть 5 кіл в одну сторону, потім поміняйте напрямок руху. На вдиху покладіть ноги на підлогу та розслабтеся.